Information om nya hemsidan

Observera

Denna text publicerades första gången den 17 januari, 2018. Den kan därför innehålla information eller ståndpunkter som är inaktuella. Den finns tillgänglig på hemsidan för arkivändamål.

Hej

Du märker att hemsidan ser lite annorlunda ut. Här kommer lite information hur du hittar saker.

Denna information kan du ladda ner som PDF här.

Kom igång och hitta på Equmeniakyrkan Vaggeryds nya hemsida

Sedan 7 januari 2018 har vi nytt utseende på hemsidan.

Här kommer lite information om hur du hittar rätt. Bokstäverna hänvisar till bilden på nästa sida.

Hemsidans utseende anpassar sig efter hur stor skärm du har. Med en liten skärm, t.ex en mobil, så ser menyerna annorlunda ut för att du lättare ska kunna välja. Vissa stora saker väljs också bort från mobiler, t.ex bildgalleriet på Equmeniasidan.

För att hitta de olika delarna på sidan så titta på bilden nedanför och leta upp bokstäverna.

A. Över första stora bilden finns vår logotyp “Equmeniakyrkan Vaggeryd”. Klickar du på den så kommer du alltid till startsidan.

Under varje huvudmeny finns ofta undermenyer. Huvudmenyerna är Församlingen, Equmenia, Om kyrkan, Mer.

B. Här finns 3 st ikoner när du har en stor skärm. Det är “brevet” för att komman till kontakt-sidan, “almanackan” för att rulla ner till kalendern och “förstoringsglaset” för att söka på vår hemsida. I en mobil ersätts ikonerna med kontakt, kalender, sök.

C. Här finns de 4 senaste nyheterna som är aktuella. Du kan klicka på “Fler” för att ladda fler nyheter. Du kan också få upp hela arkivet via menyn Mer, Nyhetsarkiv.

D. Detta är kalendern. Du börjar alltid i veckovyn och kan sedan välja olika veckor för aktuell månad. Du kan också välja att visa månadsvyn eller en lista. För att få mer info om ett program så klicka på rubriken.

E. Nyhetspuffar. Här lägger vi lite större nyheter som är aktuella en längre tid. Klicka på bilden för att läsa mer.

F. I denna sektion så publiceras information från Equemeniakyrkan och Equemenia på region och riksnivå.

G. Längst ner på sidan finns lite länkar till programbladet, regionen, gudstjänstwebben mm.

 

Vad hittar du under de olika menyerna?

Program

Detta är en genväg till kalendern längre ner på sidan. Det är samma funktion som ikonen med kalender uppe till höger.

Församlingen

Här kan du läsa om våra medarbetare, Diakoni vad vi kan göra för andra, Vår historia berättar om det som hänt i vår församling tidigare, Gåvor ger information hur du kan stödja vårt arbete i kyrkan och bland barn och ungdomar, kontakta oss väljer du för att se vem du ska prata med för att hyra våra lokaler eller skicka ett meddelande till pastorn.

Equmenia

Här kan du får information om Equmenia medlemskapet och försäkringar, till eqaféet kan man komma och fika mellan kör och scout som både barn och vuxen, under söndagsskolan barnkören spårarscout upptäckarscout äventyrarscout och tonår hittar du information om varje grupp vi har i equmenia, vill du hyra kanoter eller vår scoutstuga så väljer du uthyrning.

Om kyrkan

Är du nyfiken på vad kristen tro är? Då väljer du Om kyrkan. Här kan du läsa lite vanliga frågor och svar.

Mer

Under Mer hittar du Nyhetsarkivet med alla nyheter som är aktuella eller äldre. Det finns även Länkar och listor som är en samling länkar och dokument för att hitta gemensam information, grannkyrkor, scoutinformation och lite annat smått och gott.

 

Hur söker man?

När du klickar på sök-ikonen eller “sök” så kommer du till en sida där du skriver in det du söker efter till vänster om sök-knappen. Tryck sedan på sök för att leta på sidor, nyheter(inlägg) och kalendern(evengemang). Vill du filtrera i resultatet så kan du välja att visa bara inlägg (nyheter), sidor eller evenmang (kalender) och tryck på filter.

Kalendern

Kalendern börjar alltid i veckovyn. Du kan klicka på olika veckonummer, byta månad eller byta till månadsvy (börjar alltid på 1 och inte måndag) eller listvyn. Om det finns nationella arrangemang med i kalendern kan du klicka på Visa enbart lokala event för att begränsa till vårt program.

Om du använder almanacka i datorn eller mobilen kan du klicka på prenumerera och välja länken för den typ som du använder. Då kommer den digitala almanacka att få en kalender till som innehåller Kyrkans program. För att se detaljer om ett program så klicka på rubriken. Det finns länkar för att lägga till just denna händelse i din kalender.

Dela något bra på sociala medier

När du är på en sida som har en ikon under Dela i högerkanten kan du klicka på denna. Då kan du dela innehållet med dina vänner på Facebook eller Twitter. Det finns på de flesta menysidorna, alla nyheter och programpunkter.

Varför byter vi utseende?

Vi passar på att byta vårt utseende på webben när vi 2018-01-07 tog beslut om nytt namn på församlingen. Vi får en tydligare koppling till Equmeniakyrkan.

Hemsidan finns nu också på Equmeniakyrkans servrar och vi får nytta av deras drift och behöver inte lägga så mycket tid på systemets underhåll.

Det gamla temat har vi använt sedan 2013. Det temat uppdateras inte längre och kommer inte att stödjas när webhotellet uppgraderar programmen som stöder hemsidorna (wordpress och PHP), så vi var tvungna att göra något för att inte stå utan hemsida.

Vi byter också sk domän från mkyrkan.se till equmeniakyrkanvaggeryd.se för att bli tydligare på webben och i mail om vilken kyrka vi är.

 

webmaster@equmeniakyrkanvaggeryd.se Gunnar Gustafsson