Signe har ordet!

Observera

Denna text publicerades första gången den 1 februari, 2020. Den kan därför innehålla information eller ståndpunkter som är inaktuella. Den finns tillgänglig på hemsidan för arkivändamål.

När Jesus ska sända ut sina lärjungar så säger han att de ska få kraft när den helige Anden kommer över dem (Apg 1: 8).

Jag vet inte hur det är med dig, men jag kommer ofta på mig själv med att gå i egen kraft. Många gånger tar det lång tid att förstå att jag kan vända mig till Gud med det som är tungt och svårt och inte behöva gå med allt själv. Vi kanske tänker på att prata med andra runt omkring oss, men glömmer ibland bort Gud.

Någon sa någon gång att det kan handla om att gå från en jag-centrerad monolog till en Guds-centrerad dialog. Det blir just ofta en monolog där det som är jobbigt och det som verkar omöjligt bara mal runt i huvudet. Då är kanske första steget att upptäcka att livets bekymmer inte behöver vara en monolog utan kan vara en dialog med Gud. Att vi börjar med att prata med Gud om det som händer i våra liv och vågar lita på att han vill lyssna.

I resten av Apostlagärningarna är Jesu efterföljare sedan helt beroende av den heliga Anden. Den helige Anden är helt central för precis allt som de gör. Gud sände Anden för att alltid vara hos oss. Och om nu Gud har sänt sin Ande för att alltid vara hos oss, då måste det innebära att Gud vill vara i våra liv. Och om Guds närvaro alltid är hos oss för att Gud vill det, då måste det innebära att vi alltid kan vända oss till Gud. Att Gud vill lyssna. Vad som än händer, hur våra liv än ser ut.