Mat från Netto till behövande i Göteborg!

Observera

Denna text publicerades första gången den 25 maj, 2020. Den kan därför innehålla information eller ståndpunkter som är inaktuella. Den finns tillgänglig på hemsidan för arkivändamål.

Netto-butikerna i Sverige håller på att göras om till Coop-butiker. I samband med omgörningen har Netto erbjudit Räddningsmissionen i Göteborg att gratis hämta utrustning och mat som finns i deras butiker runt om i landet.

Räddningsmissionen är en ideell förening som bedriver socialt arbete på kristen grund. De arbetar med både akuta och förebyggande insatser och strävar efter att skapa långsiktig förändring för de människor de möter. Räddningsmissionen är en förening som leds av 27 kristna församlingar i Göteborg med omnejd.

Söndagen den 24 maj var det dags att tömma Nettobutiken i Vaggeryd. Ett gäng från Räddningsmissionen tillsammans med ett gäng från Equmenia Vaggeryd, packade och plastade matvaror på pallar som sedan lastades på en lastbil med destination Göteborg. Maten skall säljas i Räddningsmissionens matbutik MatRätt till kraftigt rabatterade priser till personer i ekonomisk utsatthet. Vi hoppas att vår lilla insats här i Vaggeryd skall få vara till välsignelse bland behövande i Göteborg.