Anmäl dig till Konfa 2021-22

Årets Konfa drar igång 9 september. Vi välkomnar alla intresserade att komma till en infoträff den 26 augusti kl. 19.00 i Betelkyrkan. Anmäl dig HÄR så fort du kan men senast den 1 september! Det går också bra att höra av sig till oss!

Erica Alfredsson, (Ungdomsledare i Betelkyrkan), 0733-476879, ungdomsledare@betelvaggeryd.se

Henrik Mjörnell, (Pastor i Pingstkyrkan), 0707-142768, Henrik.mjornell@pingst.se

Signe Malmsten, (Pastor i Equmeniakyrkan), 0767-970116, pastorn@equmeniakyrkanvaggeryd.se


Information om KONFA 2021-2022
Pingstkyrkan, Equmeniakyrkan och Betelkyrkan har gemensam konfirmationsundervisning. Detta läsår sker samlingarna i Betelkyrkan. Vi utgår från att vi träffas på torsdagar direkt efter skolan i ca 1,5 timma.

Varför ska jag gå konfa?
Att gå konfa handlar om att lära sig vad den kristna tron är och vad den kan betyda för oss. Att träffas en gång i veckan tillsammans med gamla och nya vänner som är nyfikna ger dig chansen att utforska den kristna tron –
men också dig själv.

Behöver jag vara kristen för att gå konfa? Nej, hos oss är alla välkomna, oavsett om du är van att gå i kyrkan eller inte.

Undervisningen
I undervisningen kommer vi att gå igenom det som är centralt i kristen tro; Bibeln, Jesus, den Helige Anden, mission, rättvisa mm. Vi lägger också stor vikt vid det som är viktigt när man är tonåring som relationer, självbild, drömmar om framtiden, miljö mm.

Övernattningar
Vi kommer att åka iväg på två weekends. En på hösten, 1-2 oktober, då vi hinner lära känna varandra lite mer och en på våren då vi tillsammans med ca 300 andra konfirmander åker till Gullbrannagården utanför Halmstad.

Kostnad
Kostnad för hela årets konfirmation blir 1400:- Då ingår bl.a. hajkerna, material och en festkväll för hela familjen. (vid några tillfällen kan extrakostnader för mat tillkomma om vi exempelvis är på studiebesök
någonstans.)