Pastorn har ordet

Sångaren och låtskrivaren Linnea Henriksson sjunger i en sång:

Vad händer nu med mig?
Det är sånt man frågar sig
Inte så lätt när allt ändras på riktigt
Men mitt i allt tumult
Finns något värdefullt
Vet mycket mer nu om vad som är viktigt

Det kommer en tid efter den här tiden
Det kommer ett liv att fylla på med liv

Det har varit en speciell tid som vi har upplevt, olik det som vi tidigare varit med om. Och det har påverkat oss alla på ett eller annat sätt. Det har påverkat vårt sätt att umgås, att arbeta och även att vara kyrka. När jag som pastor varit med i olika medarbetarsamlingar under våren (digitalt förstås) så har vi pratat en hel del om att vara kyrka efter pandemin. Hur har den här tiden förändrat oss? Hur har den påverkat vårt sätt att vara kyrka? Vad tar vi med oss från den här tiden?

Och inte minst funderat på frågorna: Vad längtar vi efter nu? Vad har vi saknat under den här tiden?

När man upplevt en så speciell tid som detta varit så tror jag att det kan vara bra att ge sig själv tid att reflektera. Kanske är det något du har upptäckt, något du visste men upptäckt på nytt, om vad som är viktigt och värdefullt i livet.

Och jag tror att det kan vara bra att få reflektera även över församlingens liv på samma sätt. Vad har du saknat? Vad längtar du efter nu när det öppnar upp igen?

För: “Det kommer en tid efter den här tiden. Det kommer ett liv att fylla på med liv”.

Som avslutning på detta vill jag skicka med en hälsning. Paulus fantastiska förbön för församlingen i Efesos, som vi kan få ta emot som en förbön och en hälsning till oss som församling idag:

“Måtte han i sin härlighets rikedom ge kraft och styrka åt er inre människa genom sin ande, så att Kristus genom tron kan bo i era hjärtan med kärlek. Stå fasta och var stadigt rotade i honom, så att ni tillsammans med alla de heliga förmår fatta bredden och längden och höjden och djupet och lära känna Kristi kärlek som är väldigare än all kunskap, tills hela Guds fullhet uppfyller er. Han som verkar i oss med sin kraft och förmår göra långt mer än vi kan begära eller tänka” (Ef 3:16-20)

Guds frid!

Hälsningar pastor Signe Malmsten